fbpx
 

Партия МИР подкрепя протеста на малките търговци на горива | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

януари 8, 2019

Партия МИР подкрепя протеста на Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива. Според нас става дума за справедлива реакция срещу един лобистки закон, минал безпрепятствено в Народното събрание. Това е удар срещу дребния и средния бизнес в областта на търговията с нефт и продукти от нефтен произход.

„Поставянето на утежняващи финансови условия и гаранции пред търговците на горива разчиства пазарен дял за няколко големи фирми, които ще увеличат, а някои от тях и успешно ще скрият печалбите си. В същото време хиляди българи ще останат на улицата, а цените на горивата още по-лесно ще се диктуват от вносителите и преработвателите“, каза председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

По думите му настоящите собственици на данъчни складове, които диктуват цените на горивата в България, безпрепятствено ще заграбят и пазара на дребно, който до този момент се опитваше да работи в полза на потребителите. Най-слабите на пазара се оказаха и най-енергично малтретирани от държавата в полза на големите търговци. Следващият удар ще бъде понесен директно от потребителите, защото вече нищо няма да стои на пътя между негласното картелно споразумение и техния джоб. „Властта не е на страната на гражданите, затова подкрепяме тези протести, които искат да върнат контрола на държавата в ръцете на гражданите“, подчерта Симеон Славчев.